Начин на приготвяне
Включете си фурната на 180°C на горен и долен реотан.
В купа с миксера разбийте яйцата и киселото мляко. След което добавете захарта и ваниловата захар. Следва на тънка струя да добавите и олиото.
Вземете сито и пресейте добре сухите съставки - брашното, слънчогледовото брашно и бакпулвера.
Добавете ги и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Вземете формите за мъфини и разпределете сместа в тях.
Сложете да печете малките мъфинчета във вече загрятата фурна за 30 мин или до готовност.
При поднасяне на сладки мъфини със слънчогледово брашно може да поръсите с пудра захар.
Вижте още предложения за вкусни веган мъфини или живейте по-добър живот, като приготвяте често здравословни мъфини.