Начин на приготвяне
Обелете картофите, пащърнака, морковите и цвеклото и ги нарежи на кубчета. Обелете лука и чесъна и ги накълцай на ситно.
Загрейте кравето масло в подходяща дълбока тенджера.
Добавете лука и чесъна и ги задушете за около 5 мин. Разбъркайте.
Добави цвеклото, пащърнака, картофите и морковите и долейте с бульона.
Овкусете зеленчуковата супа със сол, щипка чубрица и черен пипер и изчакайте да заври, след което намалете котлона. Оставете супата за 20 мин. или докато зеленчуците омекнат.
Свалете от котлона и пасирай супата с червено цвекло с пасатор или с блендер.
При поднасяне гарнирайте кремсупа с пащърнак и червено цвекло с крутони. Да ви е сладко!
Вижте още как се прави вкусна супа с пащърнак и как да отслабнете с червено цвекло.