Веган шоколадова торта

редакция:
Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2002k4113
Веган шоколадова торта
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Шоколадова торта, която е веган и е толкова вкусна, че помолихме за второ парче"

Необходими Продукти

  • За блата
  • банани - 2 бр.
  • авокадо - 2 бр.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 4 с.л.
  • какаово масло - 120 г
  • ванилия - 2 пак.
  • За крема
  • банани - 3 бр
  • какао - 5 с.л.
  • какаово масло - 6 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • сок от компот - за сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази веганска шоко торта в блендер смесете съставките за блата. Обелете бананите и авокадото и ги нарежете на парчета.

Включете на слаба степен, докато станат на гладко пюре. След това добавете какаовото масло, а накрая сухите съставки - какаото, ванилията, бакпулвера и брашното. Добре е да ги пресеете преди това.

След като сместа е готова, я изсипете в кръгла тавичка с незалепващо покритие и печете блата за торта на 180°C за 30 мин.

През това време направете крема. Отново в блендера обелете и сложете бананите, след това маслото и меда а накрая какаото.

По желание вместо мед може да използвате за подсладител няколко фурми.

След като блатът е готов и поизстинал, разрежете го на две. Сиропирайте със сок от компот, нанесете крем, след това другата част от блата, пак сок и отгоре крем за финала на веган тортата.

Оставете в хладилника за поне 3 часа преди сервиране на веган шоколадова торта.

Ако шоколадовата торта ти харесва, опитай и другите ни предложения за сурови торти или нашата торта Шварцвалд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: