Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички с морска сол

Кисели краставички с морска сол

редакция:
JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4857k2k1
Кисели краставички с морска сол
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Изберете истинска нерафинирана морска сол и направете тези перфектни кисели краставички"

Необходими Продукти

  • краставици - 9 бр.
  • морска сол - 1 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 5 бр.
  • бахар - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставиците, отрежете крайчетата им и ги сложете в буркан.

Между краставиците сложете магданоза, копъра, нарязания чесън, бахара и черния пипер.

Загрейте 500 мл вода, разтворете морската сол (аз слагам препълнена супена лъжица) и изчакайте да заври.

Залейте с врялата вода краставиците в буркани и ги оставете на стайна температура.

След 12-24 часа киселите краставички с морска сол са готови, приберете ги в хладилника.

Вижте още защо горчат краставиците, както и как да изберем краставици на пазара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: