Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват.
Ако ще правите туршията в буркани нарежете на по дребно, ако ще е в бидонче може и по едро.
В тенджера сложете всички съставки за маринатата, поставете на котлона и кипнете, щом заври, махнете от котлона.
В голям съд сложете зеленчуците, разбъркайте и изсипете горещата марината.
Разбъркайте добре отново и захлупете с капак.
Оставете за 24 часа на студено, като периодично разбърквате зеленчуците.
Накрая сложете в буркани, долейте от маринатата догоре в бурканите и затворете.
Съхранявайте в хладилник или мазе.
Страхотна туршия за бърза консумация е готова за консумация само след няколко дни.
Вкусни моменти: Тази рецепта е супер сполучлива, за нула време става готова за хапване, още на следващия ден може да се консумира, но най вкусна става след 3 до 5 дни.
Съхранявам в големи буркани в хладилника, тази доза ми стига за два буркана от 2 литра, вие ако имате мазе или студено място, където да я складирате може да я направите в бидонче.
Туршията е наистина много вкусна, ако обичате да ви е по сладка може да увеличите малко количеството на захарта, ние я обичаме кисела и се получи идеално. Маринатата за туршия, която се получава, може да ви се стори малко, но е напълно достатъчно.
Зеленчуците се оставят захлупени и в продължение на 24 часа перидично се разбъркват, те омекват, пускат си соковете и ще видите, че ще ви бъде достатъчна. Вода в маринатата не се слага, оцета, солта и олиото действат като консервант, ако сложите вода ще трябва да стерилизирате за капачката.
Източник: Блогът на Сия Рибагина
Ако сте фенове на туршии, значи трябва да знаете как се оправя пресолена туршия. Вижте и тайните на хрупкавата домашна туршия.