Начин на приготвяне
В дълбока купа слагаме хладка вода, захарта, солта, маята и малко брашно и се оставя за около 10-тина мин да шупне.
След това се прибавят последователно: предварително разбитите яйца (от едното си отделете жълтъка за намазване), вече смесените сода с кисело мляко и олиото.
Всичко това се случва при непрекъснато бъркане. Брашното се прибавя пресято. Меси се МЕКО тесто. Оставя се да престои 20 мин. Разточва се на НЕ много тънко.
Маже се с разтопено масло и се ръси със сирене (по желание). Навива се на руло, което се увива и издърпва няколко пъти. Маже се с жълтък, ръси се със сусам, слага се във топла фурна (100 градуса) и се пече 25-30 мин на 180 градуса.
Наблюдавайте! Всяка печка пече различно!
Добър Апетит! :)
Коментари
Радвам се, че ви харесва рецептата. Аз я правя много често у дома и всички я харесваме :)
БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА
"хора, не живея в Бг, тук има мая само в пакетчета от 7 грама" КОЯ Е ТАЯ ДЪРЖАВА В КОЯТО НЯМА МАЯ ...
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА !