Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия за бърза консумация

Туршия за бърза консумация

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Туршия за бърза консумация
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
09/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"И докато чакате туршията да стане, сега е моментът да опитате тази уникално вкусна и бърза домашна туршийка за бърза консумация"

Необходими Продукти

  • карфиол - на глави
  • камби - червени
  • моркови
  • лук - кромид
  • чесън - скилидки
  • целина - стръкове
  • листа от вишна
  • За маринатата
  • морска сол
  • винен оцет
  • захар
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват добре. Карфиолът се разделя на розички, камбите се разрязват на четири и се изчистват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, лукът се обелва и нарязва на едри парчета, целината се нарязва на едро.

Приготвя се марината в следното съотношение: На един литър вода се слагат 40 г морска сол, 5 с.л. винен оцет, 2 с.л. захар и 10 зърна черен пипер.

Маринатата се възвира и оставя да изстине. В буркани омния се редят плътно зеленчуците като най-отгоре се слагат 2-3 листа от вишна.

Заливат се с маринатата до ръба /след няколко часа тя ще спадне/ и се поставя капачка без да се запечатва. Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Листа от вишни от декемврийски късни вишни
28.01.2024 19:42