Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват добре. Карфиолът се разделя на розички, камбите се разрязват на четири и се изчистват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, лукът се обелва и нарязва на едри парчета, целината се нарязва на едро.
Приготвя се марината в следното съотношение: На един литър вода се слагат 40 г морска сол, 5 с.л. винен оцет, 2 с.л. захар и 10 зърна черен пипер.
Маринатата се възвира и оставя да изстине. В буркани омния се редят плътно зеленчуците като най-отгоре се слагат 2-3 листа от вишна.
Заливат се с маринатата до ръба /след няколко часа тя ще спадне/ и се поставя капачка без да се запечатва. Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец.
Коментари