Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете маслото, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре. Сместа шупва.
Сега добавете брашното, моите яйца са домашни и едри, сместа пое две чаши брашно, трябва да е много гъсто, тежко тесто тесто.
Намажете форма за печене с диаметър 28 см с меко масло и изсипете в нея 2/3 от сместа.
Подредете резени от обелените круши, така че да покрият тестото. Изпечете сместа до готовност в предварително загрята фурна на 160 °C с вентилатор - около 20-25 минути.
Към останалата смес прибавете горещо прясно мляко с разтворена в него лъжица захар. Залейте тази смес върху изпечения какаовия сладкиш. Тестото вече е леко и с консистенция като за палачинки, може би една идея по-гъсто.
Върнете сладкиша във фурната и печете до суха клечка - отнема още около 10 минути на същата степен на фурната с вентилатор!
Готовият сладкиш с круши извадете, охладете и намажете отгоре с меда. Настъргайте шоколада и го поръсете отгоре върху меда.
Напълно охладен сладкишът с шоколад и круши се реже на парчета, каквито желаете.
Вижте още апетитни идеи за есенни сладкиши с круши и най-вкусната есенна диета с круши.