Сладкиш с шоколад и круши

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5876k1k5
Сладкиш с шоколад и круши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сладкиш с шоколад и круши - есенна сладост за всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4
  • захар - 1 ч.ч./200 мл/
  • разтопено масло - 60 г
  • какао - 4 с.л
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 1 2/3 ч.ч. до 2 ч.ч. зависи от големината на яйцата
  • И още
  • круши - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл + 1 с.л захар в него
  • мед - 1 с.л., течен
  • шоколад - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете маслото, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре. Сместа шупва.

Сега добавете брашното, моите яйца са домашни и едри, сместа пое две чаши брашно, трябва да е много гъсто, тежко тесто тесто.

Намажете форма за печене с диаметър 28 см с меко масло и изсипете в нея 2/3 от сместа.

Подредете резени от обелените круши, така че да покрият тестото. Изпечете сместа до готовност в предварително загрята фурна на 160 °C с вентилатор - около 20-25 минути.

Към останалата смес прибавете горещо прясно мляко с разтворена в него лъжица захар. Залейте тази смес върху изпечения какаовия сладкиш. Тестото вече е леко и с консистенция като за палачинки, може би една идея по-гъсто.

Върнете сладкиша във фурната и печете до суха клечка - отнема още около 10 минути на същата степен на фурната с вентилатор!

Готовият сладкиш с круши извадете, охладете и намажете отгоре с меда. Настъргайте шоколада и го поръсете отгоре върху меда.

Напълно охладен сладкишът с шоколад и круши се реже на парчета, каквито желаете.

Вижте още апетитни идеи за есенни сладкиши с круши и най-вкусната есенна диета с круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: