Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Италианска салата от тиквички и авокадо

Италианска салата от тиквички и авокадо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италианска салата от тиквички и авокадо2 / 2
29/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Избрахме тази салата специално за вас, а сега опитайте и дайте един лайк за невероятния вкус"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • авокадо - 2 бр.
  • цикория - 1 кочан
  • лешници - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • морски дарове - скариди, миди или др.
  • за дресинга
  • горчица - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниците се запичат в на фурна 20 минути на 160 градуса. Охлаждат се. Тиквичките се нарязват по дължина на тънки резени и се слагат в купа.

Отделно се смесват горчицата, лимоновият сок и олиото и с този дресинг се поливат тиквичките. Разбъркват се, покриват се и се оставят за 30 минути в хладилника. По желание може да ги запечете за кратко на скара.

Авокадото се разрязва на половина, маха се костилката, меката част се разрязва на парчета и се напръсква с лимонов сок.

Цикорията се разделя на листа. Добавя се към тиквичките. Добавя се авокадото и солта. В средата се слагат сварените/сотирани морси дарове, овкусени с подправки. Лешниците се счукват на едро и с тях се поръсва салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: