Качамак с кайма

AlexAlex
Чирак
1517728
Качамак с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Качамакът с кайма е толкова вкусен и засищащ, че ще го правите вече само по тази рецепта."

Необходими Продукти

  • вода - 1 л
  • царевично брашно - 4 ч.ч. за качамак
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л. равна
  • лук - 1 голяма глава
  • кайма - 200 г
  • сол
  • олио за пържене
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипваме 1 литър вода с 1 ч.л. сол. Намаляме котлона и започваме бавно да сипваме брашното за качамака, като бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки.

След като се сгъсти, добавяме маслото и бъркаме, докато се разтопи и сместа стане хомогенна.

Оставяме качамака настрана.

В тиган загряваме малко олио на умерен огън.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме, докато стане златист.

Добавяме каймата и разбъркваме добре, за да се раздроби на малки парченца. Подправяме със сол, черен пипер и червен пипер на вкус.

Пържим, докато каймата стане добре запържена и се образува леко хрупкава коричка. Разпределяме още топлия качамак в чиния. Отгоре нареждаме каймата, като я разпределяме равномерно.

Вижте и рецепти за полента и мамалига - също варианти на качамака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: