Начин на приготвяне
Кадаифът се начупва с ръка на едро. В тефлонов тиган се поставя краве маслото, да се разтопи, добавя се кадаифът. Разбърка се добре. Трябва леко да покафенее.
Добавете захарта и разбъркайте. Прибавете смелените орехи и разбъркайте добре. Пържете до желания нюанс на златистото. Свалете и оставете да се охлади.
Пригответе малебито, като в купа смесите брашното, нишестето и захарта. Добавете прясното мляко и разбъркайте добре, да няма бучки. Поставете на котлона и гответе на средна температура, докато кремът се сгъсти. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Не трябва да завира.
В отделен съд добавете маслото и разбийте с миксер до получаване на гъста смес. Свалете малебито от котлона и добавете маслото. Бъркайте с миксер, докато масата поеме мазнината. Прибавете розовата вода и отново разбъркайте.
Вземете купички за сладолед, формички или чашки и разпределете кадаиф, залейте с малебито, отново разстелете кадаиф отново малеби и така още веднъж, като накрая завършвате с малеби. Пригответе карамел с 3 с.л. захар, 2 с.л. вода и малко масло и разпределете карамела върху всяка порция. Поръсете с нарязаните орехи, които са отделени за украса.
Поставете малеби с кадаиф в хладилник за минимум 4 часа или най-добре една нощ. Извадете на стайна температура преди сервиране.
Вижте и тайните на вкусното малеби.
Коментари