Малеби с кадаиф

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5156k2k5
Малеби с кадаиф
Снимка: Мина Димитрова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Малеби с кадаиф - две много обикновени рецепти в едно съвършено цяло."

Необходими Продукти

  • печен кадаиф - 2 1/2ч.ч. готов
  • орехи - 2/3 ч.ч. нарязани
  • захар - 3 с.л. кристална
  • За малебито
  • краве мляко - 4 ч.ч. прясно
  • захар - 2/3 ч.ч. кристална
  • пшенично брашно - 1/3 ч.ч.
  • натурално нишесте - 1/3 ч.ч.
  • краве масло - 70 г
  • розова вода - 2 с.л.
  • Карамелен сос
  • захар - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • сладкарска сметана - 3 с.л.
  • орехи - 1/3 ч.ч. за украса нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се начупва с ръка на едро. В тефлонов тиган се поставя краве маслото, да се разтопи, добавя се кадаифът. Разбърка се добре. Трябва леко да покафенее.

Добавете захарта и разбъркайте. Прибавете смелените орехи и разбъркайте добре. Пържете до желания нюанс на златистото. Свалете и оставете да се охлади.

Пригответе малебито, като в купа смесите брашното, нишестето и захарта. Добавете прясното мляко и разбъркайте добре, да няма бучки. Поставете на котлона и гответе на средна температура, докато кремът се сгъсти. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Не трябва да завира.

В отделен съд добавете маслото и разбийте с миксер до получаване на гъста смес. Свалете малебито от котлона и добавете маслото. Бъркайте с миксер, докато масата поеме мазнината. Прибавете розовата вода и отново разбъркайте.

Вземете купички за сладолед, формички или чашки и разпределете кадаиф, залейте с малебито, отново разстелете кадаиф отново малеби и така още веднъж, като накрая завършвате с малеби. Пригответе карамел с 3 с.л. захар, 2 с.л. вода и малко масло и разпределете карамела върху всяка порция. Поръсете с нарязаните орехи, които са отделени за украса.

Поставете малеби с кадаиф в хладилник за минимум 4 часа или най-добре една нощ. Извадете на стайна температура преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Страхотна рецепта, благодаря!
30.09.2024 17:47