Руски есенен пирог

Руски есенен пирог

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
27/10/2014
"Ароматен пирог, обагрен в цветовете на есента - не пропускайте да опитате"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата и морковите се настъргват, орехите се нарязват на едро. Смесват се с тиквата и морковите, добавят се стафидите. Двата вида брашно се смесват с канелата, бакпулвера и индийското орехче.

В отделна купа се разбиват яйцата със захарта до пълното ѝ разтваряне. На тънка струйка при непрекъснато бъркане се добавя олиото.

Разбива се 1 минута с миксер. Добавя се брашнената смес на порции, като се разбива с миксер на ниски обороти. Тази смес се добавя към тиквената смес и всичко се разбърква. Тестото се слага в намазана с мазнина тава и се пече 70 минути на 180 градуса.

Приготвя се глазура от пудрата захар и прясно мляко. Млякото се добавя на капки, като непрекъснато се разбърква, докато не се получи еднородна смес. С тази глазура се полива изстиналият пирог и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар