Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Руско ябълково суфле

Руско ябълково суфле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руско ябълково суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не сме сигурни коя е родината на суфлето, но тази руска интерпретация определено си заслужава да бъде опитана"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • извара - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • пудра захар - 40 г
  • сметана - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се нарязват на ситно, добавя се захарта и всичко се кипва на бавен огън до разтваряне на захарните кристали. Сваля се от котлона и се оставя настрани.

Изварата се разбива с миксер до кремообразно състояние, като се добавя сметаната. Тази смес се слага в тавичка, поръсена с галета.

Отгоре се изсипват ябълките, смесени с ванилията и половината пудра захар.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата пудра захар. Слагат се върху ябълките и суфлето се пече 30 минути на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: