Начин на приготвяне
В купичка разбъркайте млякото, маята и захарта и оставете за 10 минути.
В голяма купа пресейте брашното, добавете солта, топлата вода, шупналата мая и олиото.
Омесваме меко и нелепнещо тесто и го оставете да втаса за около 1 час.
През това време измийте спанака, подсушете го и го нарежете на ситно.
Прибавете натрошеното сирене и разбъркайте.
Разточете тестото върху набрашнения плот на правоъгълник и го намажете с разтопеното масло (заделете 1-2 с.л.).
Поръсете със спанака и сирене и завийте на руло от по-дългата страна.
Нарежете рулото на 12 охлювчета, подредете ги в тава за печене и оставете за 20 минути.
Намажете тестени охлювчета със спанак и сирене с останалото масло и ги печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 30-40 минути.
Вижте още вкусни идеи за домашни тутманици и неустоими кашкавалки.