Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Италиански мус от моркови

Италиански мус от моркови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански мус от моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Само на нас ли ни се струва, че всички италиански десерти приличат на романтично обяснение в любов?"

Необходими Продукти

  • моркови - 2.5 кг
  • захар - 4 с.л.
  • желатин - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 2 чаши студена вода за 40 минути. Загрява се на водна баня.

От морковите се изцежда сокът с помощта на сокоизтисквачка. Смесва се със захарта и се кипва. Добавя се разтвореният желатин и настърганата кора от лимона и всичко се загрява, без да кипва.

Сместа се охлажда и се разбива с миксер до образуване на пяна. Разпределя се в стъклени чаши и се оставя да се охлади. Поръсва се с кафява захар преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: