Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Италиански мус от моркови

Италиански мус от моркови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италиански мус от моркови1 / 2
27/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Само на нас ли ни се струва, че всички италиански десерти приличат на романтично обяснение в любов?"

Необходими Продукти

  • моркови - 2.5 кг
  • захар - 4 с.л.
  • желатин - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 2 чаши студена вода за 40 минути. Загрява се на водна баня.

От морковите се изцежда сокът с помощта на сокоизтисквачка. Смесва се със захарта и се кипва. Добавя се разтвореният желатин и настърганата кора от лимона и всичко се загрява, без да кипва.

Сместа се охлажда и се разбива с миксер до образуване на пяна. Разпределя се в стъклени чаши и се оставя да се охлади. Поръсва се с кафява захар преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: