Начин на приготвяне
Приготвяне на крема:
В малка купа разбийте яйцата със захарта, брашното и ванилията до получаване на хомогенна смес.
В тенджера загрейте млякото на средна температура, докато започне леко да кипи.
Бавно изсипете яйчената смес в млякото, като разбърквате непрекъснато, за да не се получат бучки. Добавете и щипка сол.
Гответе млечния крем на средно-слаб огън, като продължавате да разбърквате, докато се сгъсти (около 5-7 минути).
Свалете от огъня и оставете крема да изстине, като покриете повърхността му със стреч фолио, за да не хваща коричка.
Измийте и нарежете ягодите на половинки или на малки парченца.
Поръсете ги с пудра захар и ги оставете за 10-15 минути да пуснат сок.
Разпределете белия крем в чашки или купички.
Отгоре сложете парченца ягоди за украса и залейте с малко от отделения ягодов сок.
По желание може да добавите и малко сметана или листенца мента за свежест към ягодовия крем.
Кремът с ягоди и сметана е чудесен както за десерт, така и за следобедно похапване!
Вижте още как да направите ягоди с шоколад и разберете какво съдържат ягодките, за да ги хапвате по-често.