Начин на приготвяне
1. Взимаме една купа и разбиваме жълтъците и захарта, докато се разтопи напълно захарта.
2. Стопляме сметаната на котлона или в микровълнова печка, но не трябва да завира.
3. Внимателно с помощта на шпатула прибавяме жълтъците към сметаната и разбиваме до хомогенна смес.
4. Добавяме и ванилията.
5. Изсипваме сместа в керамичните купички и печем на водна баня на средна решетка във фурната на 165 градуса. Печем до готовност, а именно докато се сгъсти кремът.
6. След като е готово го оставяме да се охлади.
7. Поръсваме със захар и с помощта на горелка я карамелизираме.
8. За ягодовото допълнение ще ни трябва една малка тенджерка. В нея сипваме водата, ягодите и захарта и варим на среден огън до сгъстяване.
9. Поднасяме като в чиния сложим купичката с крем брюле и добавим 2 лъжички от ягодите отстрани. Да ви е сладко!
Кремът брюле със сметана и ягоди е готов.