Руски пирог с овесени ядки и круши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
27/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо957
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смесват с брашното. Малко от маслото се оставя за намазване на тавата, останалото се настъргва. Добавя се към брашното и се разбърква до образуване на трохи. Добавя се студена вода и се замесва тесто. Оставя се за един час в хладилника.

Крушите се обелват и се маха сърцевината. Плодовете се режат на резени. В тава, намазана с масло, се слага половината тесто, разточено на тънка кора.

Върху него се редят резените круши, които се поръсват със захар и канела. Останалото тесто се разточва и с него се покриват крушите. Намазва се с разбито яйце и се пече 25 минути на 180 градуса.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар