Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Карфиол пане с царевично брашно

Карфиол пане с царевично брашно

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2113k7621
Карфиол пане с царевично брашно
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хрускави бомбички паниран карфиол - мезе за есенната биричка"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • бира - 100 мл
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода бланшираме карфиола за кратко.

Охлаждаме и накъсваме на розички. Пристъпваме към приготвянето на панировката.

Разбиваме яйцата със сол, прибавяме нишестето постепенно, в края добавяме бирата, овкусяваме с пипера.

Консистенцията на панировката трябва да е с гъстота на бира, така че ако е необходимо, увеличете или намалете някои от продуктите.

В дълбока касерола загрейте олио, розичките карфиол потапяйте в панировката и пържете до златист загар.

Панираните парчета карфиол отцедете върху салфетки, за да се отнеме мазнината.

Вижте и как да направите блат за пица от карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: