Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста от елда със скариди

Паста от елда със скариди

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Паста от елда със скариди3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Рецепта с уникална симбиоза от вкусове... Пастата със скариди ни е от любимите"

Необходими Продукти

  • пълнозърнести спагети - 500 г от 100% пълнозърнеста елда
  • скариди - 300 г
  • червен лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сос
  • зехтин - 50 мл екстра върджин
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус смлян
  • вино от нар - 100 мл сладко
  • магданоз - няколко стръка (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пълнозърнестите спагети, както е указано на опаковката. Прецедете и запазете половин чаша вода.

Поставете тигана на огъня и налейте в него необработен зехтин.

Прехвърлете наситнените от дъската лук и чесън в сгорещеното олио. Когато лукът леко покафенее, добавете морските дарове в тигана.

Запържете морските дарове на силен огън за 1 минута, като разбърквате непрекъснато. След това се залива с половин чаша вода и вино, оставя се да къкри още 2 минути.

Добавете няколко супени лъжици доматен сос. Посолете и поръсете с черен пипер морския сос, добавете италиански подправки в комплект или поотделно по избор: риган, босилек, мента, мащерка, майорана, розмарин.

Добавете ситно нарязан магданоз. Добавете макароните и разбъркайте всичко добре.

Приятен апетит с моята паста от елда със скариди.

Вижте още защо е полезна елдата и как правилно се чистят скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: