Селски хляб с бира

28/10/2014
galia stoianova
отgalia stoianovaНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции1 самун
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 778
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата използвайте нефилтрирана бира, защото тя придава значително по-добър аромат на тестото.

Загрейте фурната до 180°C. Пресейте брашното заедно със содата бикарбонат и солта в голяма купа. Добавете мекото масло и започнете да притривате с пръсти, докато се получат трохи.

Долейте бирата и разбъркайте много внимателно, докато се получи тесто - не прекалявайте сбъркането, а само колкото да се смесят съставките.

Оформете тестото в овална форма на хляб и го сложете върху дъска за пица или леко намазнена тава. Покрийте с голямо парче фолио или втора намаслена тава и сложете да се пече за около 30 минути, докато хлябът стане златист.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар