Начин на приготвяне
Първо, леко потупвайте шницелите между стреч фолиото. Посолете месото от двете страни, оваляйте го в брашно, изтръскайте го, потопете го в яйцата и го обърнете в галетата.
След това изпържете шницелите с височина около 2 пръста в мазнина до златисто
По време на пърженето тиганът се разклаща леко, за да се зачервят шницелите равномерно.
Извадете телешкия шницел и го отцедете върху домакинска хартия.
Накрая нарежете измития лимон на резенчета и гарнирайте готовия виенски шницел с резенчета лимон.
Съвети за рецептата:
Класическият виенски шницел се поднася с гарнитура от картофи с магданоз или картофена салата.
Не забравяйте да използвате достатъчно мазнина, така че шницелът да се изпече плуващ.
Когато използвате масла, трябва да се предпочитат неутрални на вкус като рапично масло, царевично масло или слънчогледово масло.
Шницелите се пържат веднага след панирането, за да стане панировката хрупкава.
Капка минерална вода също прави панировката по-пухкава в леко разбитите яйца, тоест образуват се повече въздушни мехурчета.