Начин на приготвяне
Измийте и почистете салатата, нарежете я на тънки ленти. Пилешкото месо сварете в подсолена вода, отцедете от бульона и нарежете на късчета.
Краставицата нарежете на четири по дължина и след това на широки колелца.
Царевицата отцедете от течността. В купа поставете нарязаната зелена салата, парчетата пилешки гърди и парчетата краставица.
Прибавете царевицата, маслините. Пригответе дресинг от лимонов сок, зехтин, черен пипер, сол и горчица.
Нарежете копър и магданоз на ситно. Добавете към пролетната салата дресинга и зелените подправки.
Разбъркайте и поръсете с повече от половината от пармезана. Разбъркайте отново салатата с пиле и разпределете в две чинии.
Поръсете с останалият пармезан пролетна салата с пилешко.
Вижте още колко се варят пилешки гърди и разберете за вредата от пилешки гърди с бели ивици.