Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Пролетна салата с пилешко

Пролетна салата с пилешко

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пролетна салата с пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Пролетна салата с пилешко за тънка талия и добро настроение дори и през зимата."

Необходими Продукти

  • зелена салата - ½ бр.
  • пилешки гърди - 1 брой
  • краставици - 1 брой
  • царевица - 1 консерва /400 г/
  • маслини - 100 г
  • пармезан - 80 г
  • магданоз
  • копър
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • зехтин
  • горчица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете салатата, нарежете я на тънки ленти. Пилешкото месо сварете в подсолена вода, отцедете от бульона и нарежете на късчета.

Краставицата нарежете на четири по дължина и след това на широки колелца.

Царевицата отцедете от течността. В купа поставете нарязаната зелена салата, парчетата пилешки гърди и парчетата краставица.

Прибавете царевицата, маслините. Пригответе дресинг от лимонов сок, зехтин, черен пипер, сол и горчица.

Нарежете копър и магданоз на ситно. Добавете към пролетната салата дресинга и зелените подправки.

Разбъркайте и поръсете с повече от половината от пармезана. Разбъркайте отново салатата с пиле и разпределете в две чинии.

Поръсете с останалият пармезан пролетна салата с пилешко.

Вижте още колко се варят пилешки гърди и разберете за вредата от пилешки гърди с бели ивици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: