Начин на приготвяне
Поставете в тенджера маслото, водата, млякото и солта и сложете на котлон.
След като маслото се стопи и сместа заври, сипете брашното и бъркайте до получаването на еднородно тесто.
Свалете тенджерата от котлона и след 1-2 минути добавете яйцата едно по едно.
Прехвърлете тестото в пош, оформете еклери върху хартия за печене и ги печете за 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C, след това на 160°C за още 20 минути.
За крема пасирайте ягодите, прецедете ги през цедка и добавете захарта.
Разбъркайте маскарпонето, прибавете ягодите и разбийте.
Сложете крема за еклери в пош, напълнете изстиналите еклери и ги приберете в хладилника.
Поднесете за специални поводи еклери с уникален крем.
Вижте също как се прави парено тесто за еклери.