Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с уникален крем

Еклери с уникален крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Еклери с уникален крем
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Поднесете за специални поводи еклери с уникален крем."

Необходими Продукти

  • вода - 125 мл
  • прясно мляко - 125 мл
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 160 г
  • сол - щипка
  • яйца - 4 бр.
  • за крема
  • ягоди - 200 г
  • захар - 120 до 150 г
  • маскарпоне - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в тенджера маслото, водата, млякото и солта и сложете на котлон.

След като маслото се стопи и сместа заври, сипете брашното и бъркайте до получаването на еднородно тесто.

Свалете тенджерата от котлона и след 1-2 минути добавете яйцата едно по едно.

Прехвърлете тестото в пош, оформете еклери върху хартия за печене и ги печете за 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C, след това на 160°C за още 20 минути.

За крема пасирайте ягодите, прецедете ги през цедка и добавете захарта.

Разбъркайте маскарпонето, прибавете ягодите и разбийте.

Сложете крема за еклери в пош, напълнете изстиналите еклери и ги приберете в хладилника.

Поднесете за специални поводи еклери с уникален крем.

Вижте също как се прави парено тесто за еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: