Начин на приготвяне
Приготвяне на палачинките:
В голяма купа разбийте яйцата, добавете млякото, водата, разтопеното масло и солта. След това добавете брашното и накиснатия шафран с водата. Разбъркайте добре, докато получите гладка смес.
Загрейте тиган на среден огън и леко го намажете с масло. Изсипвайте по 1 черпак от сместа, разпределяйки равномерно, и печете палачинката до златисто от двете страни. Повторете с останалата смес.
Приготвяне на плънката:
В купа смесете крема сиренето, заквасената сметана, настъргания кашкавал, сол и черен пипер. Разбъркайте до получаване на гладка смес и добавете нарязаните подправки.
Нарежете киселите краставички на кръгчета.
Сглобяване на тортата:
Поставете първата палачинка в голяма чиния, разпределете тънък слой от плънката и сложете следващата палачинка отгоре. Подредете желания брой резенчета кисели краставички. Повтаряйте този процес, докато изчерпите всички палачинки и плънка.
Украсете палачинковата торта с настърган кашкавал и кисели краставички. Може да добавите малко червен пипер за украса на солената торта.
Поставете тортата в хладилника за поне 30 минути, за да стегне. При сервиране можете да поръсите с още малко кашкавал и свежи подправки.
Палачинковата торта с шафран и кисели краставички е пъстра, вкусна и ефектна идея, която би впечатлила всички гости.
Приятен апетит!