Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Палачинкова торта с шафран и кисели краставички

Палачинкова торта с шафран и кисели краставички

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1709736715
Палачинкова торта с шафран и кисели краставички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Палачинковата торта с шафран и кисели краставички е пъстра, вкусна и ефектна идея, която би впечатлила всички гости."

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • разтопено масло - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • шафран - 0.3 г
  • За плънката
  • кашкавал - 300 г настърган
  • кисели краставички - 1 буркан (500 г)
  • крема сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на палачинките:

В голяма купа разбийте яйцата, добавете млякото, водата, разтопеното масло и солта. След това добавете брашното и накиснатия шафран с водата. Разбъркайте добре, докато получите гладка смес.

Загрейте тиган на среден огън и леко го намажете с масло. Изсипвайте по 1 черпак от сместа, разпределяйки равномерно, и печете палачинката до златисто от двете страни. Повторете с останалата смес.

Приготвяне на плънката:

В купа смесете крема сиренето, заквасената сметана, настъргания кашкавал, сол и черен пипер. Разбъркайте до получаване на гладка смес и добавете нарязаните подправки.

Нарежете киселите краставички на кръгчета.

Сглобяване на тортата:

Поставете първата палачинка в голяма чиния, разпределете тънък слой от плънката и сложете следващата палачинка отгоре. Подредете желания брой резенчета кисели краставички. Повтаряйте този процес, докато изчерпите всички палачинки и плънка.

Украсете палачинковата торта с настърган кашкавал и кисели краставички. Може да добавите малко червен пипер за украса на солената торта.

Поставете тортата в хладилника за поне 30 минути, за да стегне. При сервиране можете да поръсите с още малко кашкавал и свежи подправки.

Палачинковата торта с шафран и кисели краставички е пъстра, вкусна и ефектна идея, която би впечатлила всички гости.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: