Пилешко пьоркьолт

ГеоргиГеоргиНовак
29/10/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо889
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. /около 1.2 кг/
  • домати - 1 бр. голям
  • чушки - 2 бр. зелени или смесени
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2.5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето на порции, обелете лука и го нарежете на филийки.

Сгорещете олиото и запържете лука. Свалете от огъня и го поръсете с червен пипер. Порциите пилешко се запържват в олиото и от двете страни.

Захлупете съда и оставете месото да се задуши. Нарежете чушките на кръгчета. Обелете домата, почистете го от семето и го настържете на ренде.

Добавете чушките и домата към пилето и отново захлупете, за да се задуши добре. Ако е необходимо, долейте малко вода.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
07.02.2016 23:00
Малко объркващо като начин на готвене но въпреки всичко е добре.
0
0