Начин на приготвяне
Пилето се вари добре в тенджера под налягане. В малка купичка се смесват куркумата и кориандърът. Добавя се кимионът и червеният пипер. Добавя се канелата и горчицата и се разбърква.
От пилето се отделят бутчетата и гърдите. Останалата част може да се използва за супичка.
3 от скилидките чесън се почиства и смачква на пресичка. Изцежда се сокът от лимона. В купа се слага пилешкото месо. Към него се добавя лимоновият сок и чесънът. Подправя се със сол и черен пипер. Добавя се и половината смес от подправки. Обърква се добре.
Оставя се в тази марината най-малко час.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Останалите 4 скилидки чесън се обелват и пресоват. В дълбок тиган се слагат олиото и 2 с.л. от бульона на пилето. Добавят се лукът и чесънът. Добавя се дафиновият лист, лютият пипер и останалата смес от подправки. Разбърква се често.
Когато лукът омекне се добавя доматеният сок. Брашното се размива в малко вода. Добавя се в тигана, за да се получи по-добра консистенция на ястието. Разбърква се.
Добавя се маринованото пиле. Оставя се да покъкри на слаб огън. При готовност дафиновият лист се отстранява.
Сервира се топло.