Пилешко Виндалу

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Пилешко Виндалу
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
30/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр. бутчета и гърди
  • чесън - 7 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • доматен сок - 500 мл.
  • куркума - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се вари добре в тенджера под налягане. В малка купичка се смесват куркумата и кориандърът. Добавя се кимионът и червеният пипер. Добавя се канелата и горчицата и се разбърква.

От пилето се отделят бутчетата и гърдите. Останалата част може да се използва за супичка.

3 от скилидките чесън се почиства и смачква на пресичка. Изцежда се сокът от лимона. В купа се слага пилешкото месо. Към него се добавя лимоновият сок и чесънът. Подправя се със сол и черен пипер. Добавя се и половината смес от подправки. Обърква се добре.

Оставя се в тази марината най-малко час.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Останалите 4 скилидки чесън се обелват и пресоват. В дълбок тиган се слагат олиото и 2 с.л. от бульона на пилето. Добавят се лукът и чесънът. Добавя се дафиновият лист, лютият пипер и останалата смес от подправки. Разбърква се често.

Когато лукът омекне се добавя доматеният сок. Брашното се размива в малко вода. Добавя се в тигана, за да се получи по-добра консистенция на ястието. Разбърква се.

Добавя се маринованото пиле. Оставя се да покъкри на слаб огън. При готовност дафиновият лист се отстранява.

Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: