Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Турска баница с кайма и праз

Турска баница с кайма и праз

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5426k2k5
Турска баница с кайма и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Най-ароматната и вкусна баница от турската кухня се прави по тази изпитана рецепта."

Необходими Продукти

  • фини кори за баница - 400 г
  • агнешка кайма - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 1 ск.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стръковете праз се почистват, нарязват на колелца и задушават в малко от кравето масло. Добавя се чесъна и каймата. Запържете всичко добре като бъркате, за да не стане каймата на бучки.

Налейте малко вода. Прибавете доматеното пюре и овкусете с подправките чубрица, сол и черен пипер. Оставете плънката да изстине до стайна температура.

Прибавете яйцето и размесете плънката. Вземете една кора за баница, намажете я с малко от разтопеното краве масло, прегънете я на две по дължина.

Поставете плънката в единият край и навийте на руло. Продължете и с останалите турски банички. В сух тиган наредете четири банички с кайма и запечете всяка баничка от четирите страни. Сервирайте баницата топла, но не гореща.

Турска баница с кайма и праз ще се хареса на всеки любител на бюреците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: