Начин на приготвяне
В дълбок тиган се запържва нарязан на ситно праз с олиото.
Прибавя се каймата, добавя се малко вода и се раздробява на трохи.
Гъбите се нарязват на дребно и се прибавят в тигана. Подправя се с подправките.
Налива се виното и плънката се готви, докато течността се изпари.
Тиквата се отрязва през половината семенна час. Използват се само дъното на двете тикви като купички. Почистват се от семките и се измиват.
Поставят се в тавичка с хартия за печене, захлюпени с кората нагоре. Пекат се за 30 минути, без да се добавя вода.
След това се обръщат с месестата част нагоре, посоляват се тиквите и се пълнят с приготвената смес.
Тавата се поставя във фурната, да се запекат за още 30 минути. Ако започнат да загарят, може да се сложи фолио отгоре.
Пет минути преди да се изключи фурната, се поръсват с настърган кашкавал и пълнената тиква се запичат до разтапяне на кашкавала.
Вижте още как да изберем сладка тиква, както и за какво е полезно да ядем тиква.