Начин на приготвяне
В горещата вода добавете солта, захарта, олиото и разбъркайте. Направете кладенче в купата с брашното, излейте течността и разбъркайте.
Започнете да месите с ръце, докато стане тестото и го оставете да почива 10 минути. Направете тестото на руло и го разрежете на 7 равни части.
Смесете сиренето, кашкавала и част от разтопеното маслото. Разточете топките от тесто, сложете от плънката и запечатайте.
На грил тиган печете на средна степен на котлона, до получаване на златист цвят на пърленката, след което обърнете от другата страна. Намажете с разтопеното масло, поръсете с чесън на прах и самардала.
Бързи и вкусни пърленки на тиган за обяд или вечеря. Ароматни, топли и много вкусни!
Вижте още идеи за пърленки и други видове плосък хляб.