Ангелска кокосова торта

Ангелска кокосова торта
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Кокосова експлозия от вкусове, която ще помните дълго след като сте привършили и последното парче - ангелска кокосова торта"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 3 бр. големи на стайна температура
  • олио - за намазване на формите
  • кокосово масло - 3/4 ч.ч нерафинирано
  • захар - 1 1/3 ч.ч.
  • екстракт от кокос - 1/2 ч.л.
  • ванилов екстракт - 1/2 ч.л.
  • кокосово мляко - 3/4 ч.ч. пълномаслено
  • бакпулвер - 2 1/2 ч.л.
  • сол - 3/4 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 1 ч.ч.
  • За крема
  • краве масло - 12 с.л.
  • крема сирене - 175 г
  • пудра захар - 3 1/2 ч.ч.
  • кокосово мляко - 2 с.л. пълномаслено
  • екстракт от кокос - 1/4 ч.л.
  • ванилов екстракт - 1/4 ч.л.
  • кокосови стърготини - 2 ч.ч.
  • плодове - по избор за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете маслото за крема и крема сиренето в купа и ги оставете настрана да омекнат. В друга купа сложете кокосовото масло /ако е твърдо, го загрейте/ заедно със захарта, екстракта кокос и ваниловия екстракт и ги разбийте с миксер, докато се смесят добре.

Добавяйте яйцата едно по едно, като след всяко разбивайте, докато се получи гладка смес.

Сложете кокосовото масло и отново разбийте.

Добавете солта и бакпулвера и разбъркайте вече с шпатула. Пресейте брашното и го добавяйте постепенно в сместа, като разбърквате непрекъснато, за да не останат бучки. Добавете кокоса и отново разбъркайте;

Вземете две форми за торта с диаметър 26 см и ги застелете с хартия за печене. Намажете хартията с олиото. Включете фурната на 180 °C. Разпределете тестото в двете форми. Наместете решетката на фурната си така, че да влязат и двете форми.

Печете 10 минути, след което им разменете местата и печете за още 10-15 мин, докато са напълно готови. След това ги оставете да изстинат до стайна температура за около 30 минути. През това време направете крема.

Разбийте маслото с крема сиренето, които са вече омекнали с миксера, докато се смесят добре. Миксерът трябва да е на ниска или средна скорост. След това добавяйте пудрата захар чаша по чаша и разбивайте, докато в сместа не останат бучки.

Добавете кокосовото мляко, кокосовия екстракт, ваниловия екстракт и солта. Разбийте добре, докато се смесят добре. Накрая добавете кокосовите стърготини и разбъркайте с шпатула.

След като блатовете са изстинали, вземете подходящ поднос, вземете първия блат за торта и го намажете обилно с крем. След това поставете втория блат и измажете цялата торта с крем. Отгоре пожелание можете да поръсите с още кокос. Украсете с плодове по избор и приберете в хладилника да стегне.

Ако нямате кокосово масло, можете да го замените с олио или краве масло, но вкусът няма да е същият. Кокосовото мляко също може да се замени с краве. Оставете кокосовата торта на стайна температура един час преди сервиране.

Да ви е сладко!

Вижте още съществени причини да ядете кокосово масло редовно, защо кокосовото брашно е толкова полезно или опитайте нашата торта Рафаело.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: