Начин на приготвяне
Почистете лука, чушката, гъбите и чесъна. Нарежете лука на тънки полумесеци, чушката - на кубчета, чесъна - на ситно, а гъбите - на тънки парченца.
Нарежете пилешкото филе на малки кубчета.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона. Запържете лука за около 5 мин. Добавете пилешкото месо и разбъркайте. Пържете, докато месото промени цвета си.
Добавете гъбите, разбъркайте и похлупете с капак. Задушавайте около 5-6 мин. Прибавете доматите на кубчета, чушката, червения пипер, подправките, бульона и виното.
Оставете ястието да заври, намалете котлона и оставете да ври тихо около 30 мин.
Ако е много рядко, може да добавите предварително размито 1 с.л. нишесте или брашно, за да се сгъсти.
При готовност поръсете кавърмата с нарязан магданоз и сервирайте.
Кавърмата по Ловджийски е готова.