Кавърма по Ловджийски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Кавърма по Ловджийски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Дали ловджиите наистина разбират толкова от готвене, това се чудим, докато похапваме от тази вкусна кавърма по ловджийски"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г, бяло
  • печурки - 200 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 3 бр. обелени и нарязани на кубчета.
  • захар - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • сол - вкус
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 с.л. нарязан
  • нишесте - 1 с.л. за сгъстяване, или брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, чушката, гъбите и чесъна. Нарежете лука на тънки полумесеци, чушката - на кубчета, чесъна - на ситно, а гъбите - на тънки парченца.

Нарежете пилешкото филе на малки кубчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона. Запържете лука за около 5 мин. Добавете пилешкото месо и разбъркайте. Пържете, докато месото промени цвета си.

Добавете гъбите, разбъркайте и похлупете с капак. Задушавайте около 5-6 мин. Прибавете доматите на кубчета, чушката, червения пипер, подправките, бульона и виното.

Оставете ястието да заври, намалете котлона и оставете да ври тихо около 30 мин.

Ако е много рядко, може да добавите предварително размито 1 с.л. нишесте или брашно, за да се сгъсти.

При готовност поръсете кавърмата с нарязан магданоз и сервирайте.

Кавърмата по Ловджийски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: