Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Веган бургер от червено цвекло

Веган бургер от червено цвекло

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Веган бургер от червено цвекло
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сглобете веган бургер от червено цвекло с тахини сос, лист зелена салата и парче тофу по желание"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 150 г (печено, белено)
  • нахут - 150 г сварен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • спанак - 50 г пресен
  • брашно - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • галета - 1 с.л. + за овалване
  • кориандър - ½ ч.л. млян
  • кимион - ½ ч.л. млян
  • лют червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • сусам - 4 с.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 с.л. зехтин и задушете нарязаните на ситно лук и чесън.

Сложете нахута, червеното цвекло и лука в чопъра и ги пасирайте.

Добавете нарязания на ситно спанак, подправките, брашното, бакпулвера, 1 с.л галета и разбъркайте.

Оформете 4 бургера и ги оваляйте в галета и сусамово семе.

Поставете ги върху хартия за печете и сложете в загрята фурна на 200 °C.

След 15 минути намажете бургерите със зехтина, внимателно ги обърнете и пак намажете със зехтина.

Повторете след 10 минути и печете за още 10 минути.

Веган бургерите от червено цвекло са готови.

Вижте кое е правилното овкусяване на печено цвекло, както и как да обелим лесно цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: