Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пудра захар и заливка

Баница с пудра захар и заливка

katrin.yordanovakatrin.yordanova
Новак
3247
Баница с пудра захар и заливка
Снимка: katrin.yordanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Баница с пудра захар и заливка се сервира така с пудра захар в чинийка встрани от нарязаната баница - който има афинитет към сладко, да си дозаблажи."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г Фамилия
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сирене
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • прясно мляко
  • пудра захар - или обикновена захар
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се изсипва киселото мляко и се добавя 1 с.л. сода към него. Изчаква се, докато шупне. След това се добавят 3 яйца и натрошено сирене, докато се получи смес с консистенция на плънка.

Корите се поръсват с олио, с плънка и се навиват по 2 броя. Нареждат се в предварително намазнена тавичка в кръг.

За заливката:

Разбиват се две яйца в купата от плънката (ако остане от плънката, това не е проблем, може да се употреби за заливката за баница). Към яйцата се добавя прясно мляко около 150 мл.

Разбърква се. С тази смес се залива баницата равномерно. Слагат се 3-4 малки парченца масло, разпределени на равни разстояния по повърхността. Баницата се поръсва с пудра захар на вкус.

Пече се на 180° до получаване на златист загар.

Сервиране:

Баница с пудра захар и заливка се сервира така: с пудра захар в чинийка встрани от нарязаната баница - който има афинитет към сладко, да си дозаблажи.

Вижте още колко калории има в 100 баница и по какво се различават наложената баница и бюрекът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: