Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с песто и рататуй

Печено пиле с песто и рататуй

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печено пиле с песто и рататуй1 / 2
30/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • лук - 3 глави (450 г)
  • тиквички - 4 средно големи (около 700 г)
  • зехтин - 1 с.л.
  • патладжан - 360 г
  • домати - 4 големи тип Рома (360 г)
  • чесън - 4 скилидки скълцан
  • за пестото
  • босилек - 1 и 1/2 ч.ч. листа
  • кедрови ядки - 2 с.л. запечени
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото пиле подсушете. Вкарайте ръка под кожата му и отделете от месото. Разбийте съставките за пестото, като накрая добавите постепенно зехтина, и вкарайте пестото под кожата на пилето равномерно. Подпъхнете крилцата под пилето и завържете краката.

Намазнете тава за печене и сложете пилето заедно с нарязания на едри парчета лук. Сложете да се пече за 30 минути в умерено загряна фурна.

Тиквичките нарежете на по-дебели дълги парченца, както и патладжаните. Доматите нарежете на 4 парчета всеки. Смесете тиквичките със зехтина, патладжаните, доматите, чесъна и ги добавете в тавата.

Печете още около 1 час или до готовност на пилето и зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: