Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»По-добрата версия на руло Стефани

По-добрата версия на руло Стефани

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121452
По-добрата версия на руло Стефани
Снимка: Denis Biserov
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"По-добрата версия на руло Стефани е тук, за да накара апетита ви да се събуди и да дойде на масата"

Необходими Продукти

  • За Рулото
  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 6 бр. 4 вътре
  • галета - 20 г
  • зехтин - 20 мл или олио
  • кисели краставички - 100 г
  • чедър - 100 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За Пюрето
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като слагаме каймата в голям съд, в който ще можем да я омесим добре, след това към нея, добавяме: солта, черния пипер, чубрицата, лукът и 2 яйца, омесваме я добре за около 5 мин, докато не стане мека и на влакна. Оставяме я в хладилника, докато приготвим и другите неща.

Следващата стъпка е, разбиваме 4 яйца с малко сол, и ги правим на омлет в добре загрят тиган, с малко мазнина. Готвим го на ниска температура, захлупен с капак, за да стане по-пухкав, за около 3-4 мин.

Сега, след като омлетът а е готов, взимаме стреч фолио и го разстиламе на плота, размерите трябва да са, 20 см широчина и 30 см дължина, за да може добре да загънем рулото, изсипваме каймата върху фолиото, и я притискаме с ръце, докато не стане гладко и еднакво на дебелина, навсякъде по фолиото, като оставяме по малко разстояние от всички краища, за да може да, загънем рулото Стефани.

Нарязваме омлета на дълги ивици и го нареждаме на два пръста разстояние от началото на каймата, откъм вашата страна, като оставяме два пръста разстояние и от лявата и дясната страна, за да може да се загъне добре от всички страни.

И сега върху омлета нареждаме киселите краставички и чедъра. Сега загъваме рулото, като започва от страна на продуктите с помощта на фолиото и накрая стягаме леко с фолиото.

Слагаме в тава, разбиваме 2 яйца и намазваме рулото с тях, след което го поръсваме с галетата и сипваме 1 пръст вода в тавата. Печем рулото с кайма на 180 °C за 40 мин.

През това време слагаме картофите, да се варят, като ги нарязваме на едри парчета с еднакъв размер и наливаме вода, докато не ги покрие, като добавяме и малко сол, ще им трябва около 30 мин.

Когато са готови, ги отцеждаме от водата и загряваме млякото на ниска температура, след това намачкваме картофите с тел за бъркане, за да стане пухкаво, добавяме към тях маслото и сол на вкус, разбъркваме добре и накрая добавяме млякото и отново бъркаме.

Ако искате пюрето ви да стане супер гладко, може да го минете и през цедка, като го притискате с лъжица или черпак.

Вече имаме готовото картофено пюре. През това време и рулото трябва да ви е готово. Може да похапвате. Да ви е сладко :)

Ако искате да витите как го декорирам, и как го правя стъпка по стъпка, може да изгледате видеото към по-добрата версия на руло Стефани.

Вижте още колко дълго да печете руло Стефани и разберете защо руло Стефани се напуква, за да може да предотвратите този досаден проблем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: