Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Каши»Гъбена каша с бяло вино и сметана

Гъбена каша с бяло вино и сметана

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъбена каша с бяло вино и сметана
Снимка: Зори
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Гъбена каша с бяло вино и сметана - най-уханната и вкусната каша, която някога сте опитвали."

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г пресни
  • масло - 50 г краве
  • олио - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 1 - 2 ч.ч., гъбен или зеленчуков
  • сметана - 4 с.л. готварска, животинска
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите за кашата се почистват и нарязват на филийки.

В тиган се загрява маслото и олиото, добавят се гъбите, щипка сол и се задушават до готовност на гъбите. Налива се бялото вино и се оставя още една - две минутки, след което се добавя брашното и по малко от бульона до желаната гъстота.

Накрая се добавя скълцаната скилидка чесън, сметаната и подправки на вкус. Разбърква се, дърпа се от котлона и се поднася веднага.

Гъбената каша с бяло вино и сметана ще допадне на всеки, който обича гъбени супи и манджи с печурки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Няма такава вкусотия!
20.11.2024 19:14