Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на ивици, поръсват се с щипка сол, смлян черен пипер и 1/2 ч.л. червен пипер.
Разбъркват се с подправките и се прибират покрити със стреч фолио в хладилник за поне един час, за да се овкусят.
След това в тиган се загрява маслото със супена лъжица зехтин, добавят се пилешките гърди и се запържват до готовност.
Добавя се скълцаната скилидка чесън, разбърква се, докато си пусне ароматът и се налива бялото вино. След още минутка-две се прибавя готварската сметана и ситно нарязаните листенца босилек.
Бърка се периодично, докато сосът се сгъсти.
Пилешки гърди с бяло вино, сметана и чесън се поднася топло в компанията на изстудено бяло вино.
Добър апетит!
Вижте и колко време да варите пилешки гърди, за да не ги преварите и да станат сухи или научете как да си направите вкусни пилешки пържоли.