Медени лунички

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5616k2k6
Медени лунички
Снимка: Мина Димитрова
7 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
27 мин.
"Медени лунички - хрупкави бисквитки с аромат на мед, които носят много настроение на малки и големи."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 300 г
  • канела - ¼ ч.л.
  • джинджифил - ¼ ч.л.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • карамфил - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона се разтопява краве маслото заедно с меда, като се внимава да не кипне. След това се прибавя пудрата захар и се разбърква до хомогенна смес. Оставя се сместа да изстине.

В купа се смесват брашното, канелата, джинджифила, индийското орехче и содата. Към сместа с меда се прибавя яйцето и ванилията и се разбърква отново.

Постепенно се добавят и сухите смесени съставки. Бърка се с бъркалка или шпатула, а накрая се измесва с ръце.

Получава се меко и нелепнещо тесто. Прибира се в хладилника за 2 часа. Разточва се тестото на кора с дебелина около половин см. Изрязват се с формички луна.

Поставя се карамфилче за око на всяка медена сладка и се нареждат в тава постлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 6-7 минути. Изчакват се да изстинат и се нареждат в чиния.

Медени лунички - хрупкави бисквитки с аромат на мед, които носят много настроение на малки и големи.

Ако търсите идеи и за други сладости, вижте как да направите слепени меденки и курабийки лунички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: