Свински котлет в гювеч

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Свински котлет в гювеч
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Поднесете печения свински котлет с подходяща гарнитура, чаша пивко вино и най-вече в добра компания"

Необходими Продукти

  • свински котлет - 1.7 кг с кост, цяло парче
  • за маринатата
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • унисос - 4 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • едра морска сол
  • микс пипер
  • за печене
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 глави
  • гъби печурки - 3 - 4 броя
  • лимон - 1 резен
  • розмарин
  • мащерка
  • риган
  • бира - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето месо измиваме и подсушаваме. Осоляваме със солта и натриваме с микс пипера.

Мариноваме месото със сместа от меда, горчицата, унисоса, пушения червен пипер и прибираме в хладилник за една нощ.

В елипсовиден глинен съд наливаме растителна мазнина на дъното и разпределяме част от зелените подправки, слагаме маринования свински котлет

Подреждаме отстрани главите лук, чесън, гъби и резена лимон, отгоре отново от зелените билки . Поливаме с бирата, покриваме с капака и мятаме гювеча в студена фурна.

Печем в началото около час на висока температура 200 градуса, после намаляме на средна степен 160 градуса. Печем около 2 часа и половина, махаме капака на гювеча и запичаме месото до приятен загар.

Оставяме месото да почине за 10 минути и режем на филии около костта,

Поднасяме свинския котлет в гювеч със подходяща гарнитура като картофи соте, печени зеленчуци, карамелизиран лук. Можете да залеете месото и с класическия грейви сос за печени меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: