Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от прясно зеле

Мусака от прясно зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мусака от прясно зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5-6
"Такава вкусотия при това без месо - направо няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • зеле - 800 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ивици и го задушете в маслото, посолете. Сварете картофите във леко подсолена вода и ги нарежете на тънки резени. Нарежете доматите на кръгчета и магданоза - на дребно.

Наредете в намазана с масло тавичка ред зеле, ред домати, ред картофи, поръсете с магданоз, галета и отново сложете зеле. Залейте мусаката с малко кипяща вода. Печете на умерена фурна.

Когато водата се поизпари, залейте с разбитите яйца в прясното мляко. Запечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: