Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пържени питки с лук

Пържени питки с лук

DzhiDzhi
Новак
1810
Пържени питки с лук
Снимка: Dzhi
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поднесете пържени питки с лук за закуска, а те са идеални и за из път или за времето, когато знаете, че ще имате гладници за изхранване."

Необходими Продукти

  • тесто - готово
  • лук - 6 средни глави
  • лютеница - 5 с.л.
  • сирене - 300 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука и го задушавате, докато омекне. В една купа слагате лютеницата, сиренето, прибавяте готовия лук и разбърквате добре.

От тестото си правите равномерни топки, които разточвате.

Слагаме от сместа на едната част на разточеното тесто, затваряме с другата страна и натискаме с пръсти, за да запечатаме двете страни.

Пържите питките в загрято олио до златисто.

Поднесете пържени питки с лук за закуска, а те са идеални и за из път или за времето, когато знаете, че ще имате гладници за изхранване.

Вижте още как да оформите пирожки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: