Начин на приготвяне
Обелваме зеленчуците. Нарязваме моркова на колелца, картофите - на по-едно и лукът на ситно.
Слагаме на котлона да се позапържи и задуши. След 5-6 мин добавяме и свинското месо, което е нарязано на едри хапки!
След като придобие лек загар свинското, се слагат всички подправки и натрошения бульон без нишестето!
Бърка се, докато се позапържи червеният пипер, но внимавайте да не загори.
Ястието се прехвърля в тава и наливате 400 мл вода.
Пече се на загрята фурна на 200°C за около 1 час под фолио или капак.
Ястието със свинско и картофи, като е готово, наръсвате отгоре 1 с.л. нишесте и бъркате леко (спокойно, няма да стане на топчета), и захлупвате отново фолиото или капакът за около 5 мин.
Така ястието със свинско на фурна ще се сгъсти и сосът ще стане по-плътен!
Да ви е сладко със свинско месо с картофи за мъжа ми, защото на мъжа ви определено ще му е.
Вижте още кое е свинското за готвене или опитайте и друга наша класика, а именно свинското със зеле.