Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Солен кекс от просо

Солен кекс от просо

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
271767361
Солен кекс от просо
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9
"Закуската тази събота е много бърза, много вкусна и също толкова полезна - солен кекс от просо"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (от 250 мл)
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • олио - 3 с.л. зехтин
  • семена микс - 3 с.л. смлени
  • брашно от просо - 1 и 1/2 ч.ч. (от 250 мл)
  • сирене - 70 г
  • чубрица - 1 с.л.
  • самардала - 1 ч.л.
  • микс семена - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко се смесва с ръчен миксер. Сиренето се натрошава и се обърква с лъжица в сместа, така че да останат парченца.

Изсипва се в незалепваща тава или в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсва се със семената и се пече на 190 °C в загрята фурна без вентилатор на горен и долен реотан за 20 мин.

Проверява се с клечка дали е изпечен соленият ни кекс, ако не е - се връща в печката за допичане.

Вижте още колко бакпулвер да слагате в кекс, както и защо кексът остава суров отвътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: