Начин на приготвяне
Спагети Болонезе по оригинална италианска рецепта, която ще ви пренесе в любимата Италия.
Нарежете лука, морковите и селърито на ситно. Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера и задушете зеленчуците на умерен огън за 4-5 минути, докато омекнат.
Прибавете каймата към зеленчуците и запържете, като разбърквате, докато стане златиста и се раздроби напълно.
Налейте червеното вино и гответе 3-4 минути, докато алкохолът се изпари.
Налейте доматения сос и добавете дафиновите листа. Намалете огъня на слаб, оставете соса да къкри около 2 час, като разбърквате от време на време.
Когато сосът за спагети е готов, добавете прясното мляко, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
Сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката (обикновено 8-10 минути). След сваряване ги отцедете, но запазете малко от водата за евентуално разреждане на соса.
Сложете спагетите в тиган, добавете 3-4 хубави лъжици от соса, 1 черпак от водата, в която е вряла пастата, масло и пармезан, разбърквайте докато вода не се изпари.
В чиния поставете сварените спагети, залейте ги обилно със сос Болонезе и поръсете с люспи пармезан. Украсете с листенце босилек.
Пастата Болонезе става много вкусна, когато се приготвя по тази италианска рецепта. Опитайте!
Да ви е сладко :)