Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Шницел миланезе по оригинална италианска рецепта

Шницел миланезе по оригинална италианска рецепта

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
3232482
Шницел миланезе по оригинална италианска рецепта
Снимка: Denis Biserov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Перфектният шницел по милански - традиционно подготвен и поднесен."

Необходими Продукти

  • свинска пържола - 400 г котлет
  • бейби картофи - 500 г
  • мащерка - 1/4 вр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 40 г
  • пармезан - 30 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Приготвяне на картофите:

Измийте и сварете картофите за около 20-30 мин, когато са готови, ги отцедете добре и подсушете. След това ги изпържете за около 5 мин на добре загрято олио.

Изкарайте ги на хартия, за да се отцедят от олиото, когато са готови, нарежете чесъна на ситно и го добавете към тях, посолете ги добре и добавете също така и черния пипер и листенцата мащерка, разбъркайте ги добре (по желание може да се добави масло).

Приготвяне на Шницела:

Начукайте добре пържолите, без да удряте кокала, овкусете добре със сол и черен пипер. Панирайте, като започнете с брашно, продължите с яйце и завършите с галета. Пържим на почти максимална температура, като можем да използваме олиото от картофите.

Завъртете го и от двете страни, направете същото и с другия. Когато станат златисти, са готови, извадете ги на хартия, да се отцедят.

На финала сложете шницелите в чиния и настържете пармезан върху тях. Ако искате, може да изгледате видео рецептата за шницел миланезе по оригинална италианска рецепта.

Да ви е сладко :)

Вижте повече за конкуренцията - какво представлява виенският шницел, както и кое е най-доброто месо за шницели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: