Начин на приготвяне
Приготвяне на картофите:
Измийте и сварете картофите за около 20-30 мин, когато са готови, ги отцедете добре и подсушете. След това ги изпържете за около 5 мин на добре загрято олио.
Изкарайте ги на хартия, за да се отцедят от олиото, когато са готови, нарежете чесъна на ситно и го добавете към тях, посолете ги добре и добавете също така и черния пипер и листенцата мащерка, разбъркайте ги добре (по желание може да се добави масло).
Приготвяне на Шницела:
Начукайте добре пържолите, без да удряте кокала, овкусете добре със сол и черен пипер. Панирайте, като започнете с брашно, продължите с яйце и завършите с галета. Пържим на почти максимална температура, като можем да използваме олиото от картофите.
Завъртете го и от двете страни, направете същото и с другия. Когато станат златисти, са готови, извадете ги на хартия, да се отцедят.
На финала сложете шницелите в чиния и настържете пармезан върху тях. Ако искате, може да изгледате видео рецептата за шницел миланезе по оригинална италианска рецепта.
Да ви е сладко :)
Вижте повече за конкуренцията - какво представлява виенският шницел, както и кое е най-доброто месо за шницели.