Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с моркови на фурна

Пъстърва с моркови на фурна

Пъстърва с моркови на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пъстървата с моркови на фурна е много крехка и вкусна, приготвена по този начин. Сервирайте я с бяло вино и се насладете на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. (средно големи)
  • моркови - 6 - 7 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 ск.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • риган - щипка
  • сух розмарин - щипка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре пъстървите, направете прорези отгоре. Поръсете ги със сол и подправките като внимавате с розмарина да не прекалите особено ако е пресен.

За тези, които не обичат силни билки, може да овкусят пъстървите само със сол, черен пипер и малко мащерка. В прорезите пъхнете тънки парченца чесън и поръсете със зехтин или олио.

Нарежете морковите на тънки ивици, а лимона на колелца или половинки.

В корема на пъстървите пъхнете резени лимон и чесън (по желание).

В тава сипете морковите овкусете с малко сол и зехтин и поставете пъстървите.

Оставете така за около половин час да се овкусят и печете пъстървата до готовност.

Пъстървата с моркови на фурна е много крехка и вкусна, приготвена по този начин. Сервирайте я с бяло вино и се насладете на всяка хапка.

Вижте и идеи за пъстърва на скара и пълнена пъстърва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: